Jag vet inte hur det är med er men jag tillrädde min första paj för året av denna sommarens skörd (dock inte egen skörd). Det blev en rabarber och jordgubbspaj. Mumsmum! Bäst är det förståss med lastvis med vaniljsås på. Hällde ännu dubbelt så mycket än vad det är på bilden. Så gott!
Ingredienser
100
g
smör
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
Fyllning:
400
g finskuren rabarber
0.5 l skivade jordgubbar
1.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
0.5 l skivade jordgubbar
1.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
Gör såhär:
1.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
2.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
3.
Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4.
Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.
5.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.
6. Njuut ♥
Tänään tuli leivottu tämän vuoden ensinmäinen piiras tämän kesä sadosta (ei toki omasta sadosta). Raparperi ja mansikka piiras. Nomnom! Tietenkin piiras nautitaan vaniljakastikken ja uuden sisustuslehden kera ulkosalla ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar