lördag 30 juni 2012

Att få komma hem

"Hejdå Stockholm, ses imorgon igen."


Så var man hemma igen en vecka framöver. De bästa med att jobba till sjöss är att när man en gång far på jobb, får man jobba ordentligt. Och när man en gång kommer hem, får man vara ordentligt hemma. Det känns inte lika farligt och jobbigt att man inte har någon semester, när man endå får vara ledig hälften av sommaren :)

Nackdelar dock är att man är så sjuttons trött när man äntligen kommer hem. Man går två-tre dagar i en tjock dimma. Ögonen vill inte hållas öppna, kroppen värker och det tar några extra minuter innan man förstår vad någon har sagt. Tyvärr så är det inte heller någon annan än de som också arberar till sjöss som förstår hur mycket arbetet egentligen sliter på kroppen som själen och att det tar några dagar innan man känner sig i liv igen efter en erbetspass.  Detta är extra jobbigt att försöka förklara för nära och kära att man inte ännu följande dag efter hemkomsten orkar träffa någon. Eller att en hel vecka eller mer motsvarar visst en "normal landarbetares" veckoslutsledigt. 

När människor frågar ifall jag kan rekommendera arbete ute på sjön så brukar jag svara att jag själv stormtrivs och att arbetssättet man jobbar på passar mig perfekt. Sist och slutligen är det en mycket liten procent av oss som endå klarar av att arbeta så intensivt och så nära på andra männniskor.Så man måst helt enkelt prova på själv och se ifall det är något för en.

Halleluja så sköt det alltid är endå att få komma hem ♥ - till sin egen säng, sin egen garderob, sitt eget kylskåp, , sitt eget lugn och ro och fram för allt till sin egen frihet att kunna gå och komma ut genom sin egen ytterdörr. Det är något man inte kan vara tillräckligt tacksam över när man jobbar i land.


Työ merellä on raskasta mutta myöskin palkitsevaa. Oppii arvostamaan omaa vapauttaan enemmän samalla kuin henkinen ja fyysinen palautuminen takasin töihin kestää kauemmin kuin maalla työssä käyminen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar